TBI TV: Theo van der Zee
Contemplatief leiderschap

TBI TV is een nieuw online initiatief van het Titus Brandsma Instituut. In een aantal korte interviews leert u onze medewerkers kennen. Wie zijn zij, wat doen zij, wat is hun passie? Of ze vertellen over een boek dat ze recentelijk schreven. Het kan van alles zijn.

Theo van der Zee over contemplatief leiderschap
Collega dr. Theo van der Zee bijt het spits af. In vier korte video’s legt hij zijn benadering van contemplatief leiderschap uit. In eerste instantie voor schoolleiders, maar eigenlijk voor iedere leider of leidinggevende interessant.
> Bekijk en beluister het interview met Theo van der Zee

Van A tot Z
Het alfabet van de liefde

Het Titus Brandsma Instituut gaat de uitdaging aan: directeur én filosoof Marc De Kesel start een ‘Alfabet van de Liefde’. Iedere twee á drie weken laat hij zich, in alfabetische volgorde, uitdagen door telkens één woord dat ons voor de geest komt wanneer we het over de liefde hebben. 
 
De I van IK
Liefde, erotische liefde, heeft onvermijdelijk iets egoïstisch. Ik hou van mijn liefste ook altijd ergens omdat ik houd van wie van mij houdt. Dit dekt niet de hele lading, verre van, maar hoe dan ook gaat het in mijn liefde op de één of andere manier altijd ook over ‘mij’. Is dat zo? > Lees verder de I van IK