Internationaal congres
Thomas van Kempen

Dit jaar is het 550 jaar geleden dat Thomas van Kempen is overleden. Daarom organiseren het Titus Brandsma Instituut en de Radboud Universiteit Nijmegen een internationaal congres: Thomas a Kempis, his Works and their Reception.

Het congres vindt plaats op donderdag 19 en vrijdag 20 augustus 2021. De lezingen worden uitgesproken in het Engels en/of Duits.

De locatie van het congres is Vergader- en conferentiecentrum Soeterbeeck te Deursen-Dennenburg. Hier kunnen we coronaproof een beperkt aantal deelnemers ontvangen. De overige deelnemers kunnen het congres digitaal bijwonen of naderhand terugkijken.
> Lees verder

Alfabet van de Liefde
De N van Niets

 

Als je liefste, van wie je zielsveel houdt, je plots in de steek laat en definitief met je breekt, kan het gevoel je overvallen ‘niets’ te zijn. Jijzelf was niets dan liefde, en zie, nu is je lief weg en blijft het ‘niets’ over: hard, bijtend, ondraaglijk.

Niets zijn. Het is het gevoel dat je in de nek slaat als je liefde stukloopt. Maar niet alleen dan. Het is er ook bij het begin. Vóór de liefde je in haar greep heeft, ben je alleen, heerlijk alleen. Maar zodra Eros’ pijl je verwondt, voel je je eenzaam, en dit is iets helemaal anders. Dan ben je niets meer dan een brok bruut verlangen naar je liefste. 
> Lees het verhaal achter de letter N van Niets