Internationaal congres
Thomas van Kempen

Dit jaar is het 550 jaar geleden dat Thomas van Kempen is overleden. Daarom organiseren het Titus Brandsma Instituut en de Radboud Universiteit Nijmegen een internationaal congres: Thomas a Kempis, his Works and their Reception.

Het congres vindt plaats op donderdag 19 en vrijdag 20 augustus 2021. De lezingen worden uitgesproken in het Engels en/of Duits.

De locatie van het congres is Vergader- en conferentiecentrum Soeterbeeck te Deursen-Dennenburg. Hier kunnen we coronaproof een beperkt aantal deelnemers ontvangen. De overige deelnemers kunnen het congres digitaal bijwonen of naderhand terugkijken.
> Lees verder en meld u aan

Studieweek Mystiek
Natuurmystiek Thomas Merton

De Studieweek 2021 wordt dit jaar georganiseerd van maandag 5 tot en met donderdag 8 juli en staat geheel in het teken van de natuurmystiek van Thomas Merton. Kick Bras verzorgt deze vier-daagse studieweek en samen met hem bestudeert u de lyrische natuurobservaties uit de dagboeken van Thomas Merton.

U ontdekt de spirituele, ja, mystieke wijze, waarop hij de natuur beleeft. U zult ook merken dat leven in de natuur, zich verbonden voelen met bomen en planten, vogels en herten, een onlosmakelijk onderdeel zijn van Mertons spirituele zoektocht en groei.

> Meld u nu aan voor de Studieweek