Heilig
Heiligverklaring Titus nabij?

Titus Brandsma is een belangrijke stap dichter bij een heiligverklaring. Het is denkbaar dat de aankondiging van de heiligverklaring al in februari komt. 

Eind november is de belangrijkste horde voor een heiligverklaring genomen. Dat heeft alles te maken met de ‘wonderbaarlijke’ genezing van Michael Driscoll, pater-karmeliet uit Florida. De pater had een agressieve kanker maar genas daarvan, naar eigen zeggen, door te bidden tot Titus Brandsma. Een team van vijf onafhankelijke katholieke artsen heeft nu verklaard dat die genezing medisch gezien onverklaarbaar is.
> Lees verder

Vacature
PhD christelijke mystiek

 

Het Titus Brandsma Instituut is op zoek naar een promovendus met expertise (MA-niveau) en interesse in de studie van de christelijke mystiek.
 
Het onderzoek zal zich richten op het domein van de studie van de christelijke mystieke traditie. Meer specifiek zal het onderzoek zich concentreren op één of twee auteurs (naar keuze) uit deze ‘mystieke canon’.
 
Naast onderzoek, draagt hij of zij bij aan het onderwijsprogramma (in het Nederlands) voor niet-academische doelgroepen.