Internationaal congres
Thomas van Kempen

Dit jaar is het 550 jaar geleden dat Thomas van Kempen is overleden. Daarom organiseren het Titus Brandsma Instituut en de Radboud Universiteit Nijmegen een internationaal congres: Thomas a Kempis, his Works and their Reception.

Het congres vindt plaats op donderdag 19 en vrijdag 20 augustus 2021. De lezingen worden uitgesproken in het Engels en/of Duits.

De locatie van het congres is Vergader- en conferentiecentrum Soeterbeeck te Deursen-Dennenburg. Hier kunnen we coronaproof een beperkt aantal deelnemers ontvangen. Het is alleen nog mogelijk om u aanmelden voor online deelname.
> Lees verder en meld u aan

Natuurmystiek van Thomas Merton
Studieweek Mystiek

Dit jaar gaat de Studieweek Mystiek over de natuurmystiek van Thomas Merton. Samen met Kick Bras bestudeert u de lyrische natuurobservaties uit de dagboeken van Thomas Merton.

U ontdekt de spirituele, ja, mystieke wijze, waarop hij de natuur beleeft. U zult ook merken dat leven in de natuur, zich verbonden voelen met bomen en planten, vogels en herten, een onlosmakelijk onderdeel zijn van Mertons spirituele zoektocht en groei.

Ik heb nog nooit zo genoten van de teksten van Thomas Merton – juist nu – rond die groene spiritualiteit van hem’, aldus Kick Bras.

> Lees meer