Internationaal congres
Thomas van Kempen

Dit jaar is het 550 jaar geleden dat Thomas van Kempen is overleden. Daarom organiseren het Titus Brandsma Instituut en de Radboud Universiteit Nijmegen een internationaal congres: Thomas a Kempis, his Works and their Reception.

Het congres vindt plaats op donderdag 19 en vrijdag 20 augustus 2021. De lezingen worden uitgesproken in het Engels en/of Duits.

De locatie van het congres is Vergader- en conferentiecentrum Soeterbeeck te Deursen-Dennenburg. Hier kunnen we coronaproof een beperkt aantal deelnemers ontvangen. De overige deelnemers kunnen het congres digitaal bijwonen of naderhand terugkijken.
> Lees verder en meld u aan

Bekentenissen van het vlees
Symposium Foucault 

Voorjaar 2020 verscheen Bekentenissen van het vlees, de vertaling van het in 2018 postuum uitgegeven vierde deel van de Geschiedenis van de seksualiteit van Michel Foucault. Een opzienbarende tekst.

Vrijdag 21 mei is de tweede online bijeenkomst van het symposium over het vierde deel van De geschiedenis van de seksualiteit. Foucault, historicus en filosoof, bestudeerde voor dit vierde deel uitvoerig de geschriften van christelijke kerkvaders.

In dit symposium duiden filosofen en theologen deze opzienbarende tekst.

Sprekers zijn: Danny Praet, Michiel Leezenberg en Steven Dorrestijn.
> Het complete programma en aanmelden voor 19 mei