Home » Agenda

Laden Agenda

Agenda

Agenda Search and Views Navigation

juni 2019

Promotie Petrus Suparyanto

18 juni om 10:30 - 12:00
Aula, Comeniuslaan 2
Nijmegen, 6525 HP Nederland
+ Google Maps

Op dinsdag 18 juni promoveert ook Petrus Suparyanto. Charles Caspers en Hein Blommestijn hebben hem vanuit het TBI begeleid, Paul van der Velde vanuit de Faculteit FTR. Petrus’ proefschrift gaat over de geestelijke weg van Bhīma, een van de hoofdpersonen in de Javaanse mythologie. De meeste Javanen zijn bekend met hem dankzij de vertolking van zijn zoektocht in het wayang spel. Vanwege de wijze waarop hij innerlijke balans weet te bereiken en zich innerlijk kan openstellen voor de godheid, is…

Meer weten »

Expert meeting over Certeau – Mystiek als maatschappijkritiek – 18 juni in Amsterdam

18 juni om 13:30 - 17:00
Ignatiushuis, Beulingstraat 11
Amsterdam, 1017 BA Nederland
+ Google Maps

Samen met de Thomas More stichting organiseert het TBI een expert meeting over Certeau in het Ignatiushuis in Amsterdam op dinsdag 18 juni. Sprekers zijn onder andere Rob Faesen en Erik Borgman.  Aanmelden vóór 10 juni.

Meer weten »

Studiedag Kunst, kerk en mystiek

21 juni
KADOC, Vlamingenstraat 39
Leuven, België
+ Google Maps

Sander Vloebergs, student Theologie en Literatuur aan de KULeuven, choreograaf/illustrator én TBI Fellow, presenteert van 21 juni tot 12 juli de eerste resultaten van zijn experimenteel artistiek multimediaproject ‘Geliefde lichamen’. Marc De Kesel spreekt tijdens de studiedag op 21 juni.

Meer weten »

juli 2019

Studieweek Mystiek 2019

1 juli om 10:00 - 4 juli om 15:30
SP1, Montessorilaan 3
Nijmegen,
+ Google Maps

De Studieweek Mystiek 2019 staat in het teken van het Geestelijk Hooglied van Jan van het Kruis.

Meer weten »

augustus 2019

Radboud Summer School 2019 ‘Reading Mystical Texts’

12 augustus - 16 augustus

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal er in de zomervakantie (12-16 augustus) een Engelstalige cursus close-reading van een aantal belangrijke mystieke teksten uit de Christelijke traditie gehouden worden in het kader van de Radboud Summer School 2019.

Meer weten »

Expert Meeting Moderne Devotie

28 augustus - 29 augustus

Op 28 en 29 augustus organiseren Huub Welzen en Pieter de Villiers een expert meeting over Moderne Devotie in Boxmeer. Herman, Ad, Charles en Rijcklof zullen hier spreken. Het betreft hier een besloten bijeenkomst!

Meer weten »

september 2019

Collegereeks: Onderscheiding

4 september om 10:00 - 12:30
Titus Brandsma Memorial, Stijn Buysstraat 11
Nijmegen,
+ Google Maps

In deze collegereeks krijgt u zicht op de centrale betekenis van onderscheiding (ook wel genoemd ‘opmerkzaamheid’ of ‘de onderscheiding der geesten’) in geestelijke begeleiding. U leert onderscheiding te beschouwen als het innerlijk kompas van de geestelijke weg en als wezenlijk in het persoonlijk geestelijk leven. Om oog te krijgen voor de geestelijke weg, de spirituele praxis, ervaring en beleving, is een geoefende waarneming nodig.

Meer weten »

november 2019

Collegereeks: Niet-weten als gids

6 november om 10:00 - 12:30
Titus Brandsma Memorial, Stijn Buysstraat 11
Nijmegen,
+ Google Maps

Geestelijke begeleiding is een vorm van mystagogie, ‘inwijding in het geheim’. Dat kan op twee manieren vorm krijgen. Ofwel de geestelijk begeleider weet iets wat een ander (nog) niet weet. Ofwel het niet-weten wordt gedeeld en vruchtbaar gemaakt. In de mystieke traditie is het niet-weten richtinggevend. In deze collegereeks staat daarom het niet-weten als vraag centraal.

Meer weten »

Afscheidssymposium Charles Caspers

13 november
Huize Heyendael, Geert Grooteplein Noord 9
Nijmegen, 6525 EZ
+ Google Maps

Afscheidssymposium Charles Caspers op woensdag 13 november 2019 in Huize Heyendael (het Kasteeltje). Het betreft hier een besloten bijeenkomst.

Meer weten »

Conference on Mysticism and/as Love Theory

28 november - 29 november

Mystics love God and though suspicious about theory as such, they do not shy away from reflection upon love’s mysteries. On the contrary, their writings often contain genuine ‘theories of love’. The works of Bernard of Clairvaux, Hadewijch, Ruusbroec, François de Sales, Madame Guyon, Thérèse de Lisieux or Simone Weil can all be read as such. Contemporary philosophical, theological, psychoanalytical and psychological theories of love often refer to love theories present in the mystical tradition.

Meer weten »
+ Exporteer Agenda items