Home » Agenda » Nieuwe publicatie: De Moderne Devotie

Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit event is voorbij.

Nieuwe publicatie: De Moderne Devotie

8 oktober 2018

De Moderne Devotie – Spiritualiteit en cultuur vanaf de late Middeleeuwen

Op 8 oktober verschijnt er bij W-Books te Zwolle een rijk geïllustreerd boek, waarin de Moderne Devotie in al haar facetten belicht wordt.

De Moderne Devotie is een van de meest invloedrijke initiatieven uit de Nederlandse geschiedenis. Dit is het eerste overzichtswerk waarin deze laatmiddeleeuwse beweging in al haar schakeringen in een bredere historische context wordt geplaatst. Met aandacht voor haar Europese uitstraling, inspiratiebronnen, parallelle stromingen, de beeldvorming door de eeuwen heen en de Moderne Devotie nu. In honderd korte verhalen maakt de lezer kennis met de mensen achter dit succesverhaal, hun literatuur, kunst en cultuur vanaf het gebied rondom de IJssel tot ver daarbuiten.

Het boek is tot stand gekomen vanuit een samenwerkingsverband tussen de IJsselacademie Zwolle en het Titus Brandsma Instituut. De hoofdredactie werd gevormd door Anna Dlabačová en Rijcklof Hofman, de beeldredactie was in handen van Wendy Litjens en Rijcklof Hofman. Het redactieteam bestond voorts uit Clemens Hogenstijn, Ewout van der Horst en Erik de Boer. In het resultaat van hun samenwerking en dankzij de medewerking van een kleine 50 auteurs komt de Moderne Devotie tot leven, en wordt haar invloed en inspiratie in het actuele leven zichtbaar.

https://wbooks.com/winkel/geschiedenis/de-moderne-devotie/

Gegevens

Datum:
8 oktober 2018