Home » Actueel » Boekpresentatie ‘De lichamen en hun lusten’ Herman Westerink

Boekpresentatie ‘De lichamen en hun lusten’ Herman Westerink

Herman Westerink presenteert maandag 13 mei zijn nieuwste boek ‘De lichamen en hun lusten. In het spoor van Foucaults Geschiedenis van de seksualiteit’ in Campusboekhandel Roelants (Thomas van Aquinostraat 1a, Nijmegen). De toegang is gratis. Wel wordt het op prijs gesteld als u zich aanmeldt via promotie@vantilt.nl.

Programma boekpresentatie ‘De lichamen en hun lusten’
Het programma begint om 17.00 uur, inloop vanaf 16.30 uur. Herman Westerink zal iets vertellen over het boek, waarna Arthur Eaton aan het woord komt. Tenslotte spreekt Marc De Kesel. Na afloop is er een kleine borrel.

Geschiedenis van de seksualiteit
In het oeuvre van Michel Foucault neemt zijn vierdelige Geschiedenis van de seksualiteit een bijzondere plaats in. Hij werkte er de laatste tien jaar van zijn leven aan, gooide in die periode zijn aanvankelijke planning van het werk ondersteboven en zou het project uiteindelijk niet voltooien. Aanvankelijk wilde Foucault het discours over ‘de seksualiteit’ vanaf de 18e eeuw analyseren. Maar de vraag naar de wijze waarop subjecten zich tot hun ‘seksualiteit’ verhouden en deze ervaren, bracht Foucault ertoe de aandacht meer en meer te verschuiven naar een antieke en vroegchristelijke literatuur over lust en zelfvorming, vlees en verlangen, en het spreken van de waarheid.

Verrassende perspectieven
‘De lichamen en hun lusten’ brengt op heldere wijze de opzet van en de verschuivingen binnen Foucaults Geschiedenis van de seksualiteit in kaart, en richt daarbij de aandacht met name op de wijze waarop dit werk nieuwe, verrassende en boeiende perspectieven opent op het christendom en op de freudiaanse psychoanalyse.

Boek kopen?
‘De lichamen en hun lusten’ is voor € 22,50 te koop bij uitgeverij Vantilt