Home » Actueel » Lezing Thomas Quartier over leven met de dood

Lezing Thomas Quartier over leven met de dood


Wanneer mensen met sterfelijkheid geconfronteerd worden, voelen velen de behoefte om uitdrukking te geven aan hun gevoelens, hun noden en hun hoop. In een samenleving waarin traditionele manieren om vorm te geven aan sterven, uitvaart en rouw hun vanzelfsprekendheid hebben verloren, is het nodig om steun te bieden aan hen die de weg kwijt zijn, troost aan hen die vertwijfeld zijn. Het gaat erom ruimte te scheppen voor dankbaarheid en het vertrouwen op een leven na de dood te delen.

Natuurbegraafplaats Koningsakker
Natuurbegraafplaats Koningsakker wil die ruimte bieden – midden in de natuur, nabij het klooster. In deze lezing zoeken we binnen de kloosterspiritualiteit naar een houding die professionals, vrijwilligers, rouwenden en zoekenden houvast biedt. Sint Benedictus adviseert ons om ‘de dood dagelijks voor ogen te hebben’. Leven met de dood is een basis van waaruit we rituelen en symbolen vinden die de dood bij het leven laat horen. Een speurtocht die inspirerend kan zijn wanneer mensen de laatste overgang maken.

Op zaterdag 4 mei houdt Thomas Quartier een lezing over leven met de dood in Abdij Koningsoord.

Thomas Quartier is een benedictijnse monnik en theoloog, verbonden aan de Radboud Universiteit en het Titus Brandsma Instituut. Zijn huidige onderzoek is gericht op de verhouding tussen spiritualiteit en de dood, in het bijzonder de monastieke spiritualiteit.

De lezing begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. U kunt deze lezing kosteloos bijwonen. Aansluitend is er de gelegenheid om een rondleiding over de natuurbegraafplaats te volgen.

Programma
13.30 uur – ontvangst met koffie/thee
14.00 uur – start lezing
15.30 uur – rondleiding natuurbegraafplaats Koningsakker
16.30 uur – einde programma

Aanmelden

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Riny Bergervoet, locatiebeheerder van Koningsakker. U kunt haar mailen op info@koningsakker.nl of bellen met 026 – 303 6000.

Natuurbegraafplaats Koningsakker
Sportlaan, Arnhem
www.koningsakker.nl