Home » Bestel nu: boekje Nacht van de Mystiek over de Liefde

Bestel nu: boekje Nacht van de Mystiek over de Liefde

Fotograaf: JW Bullée

Mystiek is van alle tijden, gaat door alle culturen en religies heen en treft mensen in het hart. Ook in dat hart van ons waar onze liefde huist. Mystieke teksten staan bol van de meest eigenzinnige, maar hoogst interessante reflecties over liefde. Wie christelijke mystici leest, merkt al snel dat zij experts zijn op dit terrein en ons van alles te leren hebben, ook over de meest aardse liefde.

Vrijdag 25 januari 2019 vierde het Titus Brandsma Instituut alweer de vijfde editie van de Nacht van de rond het thema Liefde en mystiek. Een prachtige avond met interessante lezingen, prachtige muziek en betoverende poëzie. Bestel nu het boekje met de tekst en de foto’s van de lezingen gehouden tijdens de vijfde Nacht van de Mystiek voor slechts €10,- (inclusief DVD én verzendkosten).

Twee kanten van de liefde
Marc De Kesel hield een vurig pleidooi over de twee kanten van de liefde. Vervulde liefde als in ‘God is liefde’ aan de ene kant en de onvervulde liefde aan de andere kant. Van de hunker en de smart en de hartenpijn; de eros.

De wijderde liefde van Etty Hillesum
Ria van den Brandt hield een lezing over ‘de wijdere liefde’ van Etty Hillesum. De wijderde liefde in de zin van naastenliefde, ‘de liefde voor iedere toevallige naaste.’

Trio Arpeggio Vento
Mystieke muziek was er van Trio Arpeggio Vento. Zij vertolkten met tenor Emiel Hoefnagel onder andere het indringende lied Maria Magdelena door Nanni Mancini.

Over het onbestemde verlangen in gedichten van Slauerhoff
Theoloog, poppenspelers, verhalenverteller én poëet Peter Vermaat droeg gedichten voor die hij schreef over het onbestemde verlangen in de gedichten van Slauerhoff.

Mystiek en muziek in het oeuvre van Robert Jan Stips
En Robert Jan Stips, producer, componist, toetsenist en zanger, keek terug op zijn oeuvre en vond een aantal voor hem zelf verrassend mystieke nummers.

 

ManVrouw

 

Ik bestel het volgende boekje of de volgende boekjes van de Nacht van de Mystiek:
Boekje Nacht van de Mystiek 2019: Mystiek en LiefdeBoekje Nacht van de Mystiek 2018: Oosters NabijBoekje Nacht van de Mystiek 2017: Knockin’ on heaven's doorBoekje Nacht van de Mystiek 2016: Mystiek in het midden van het levenBoekje Nacht van de Mystiek 2015: Mystiek verlangen

Wilt u ook in de toekomst op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en activiteiten, geef dan toestemming door 'ja' aan te vinken. Bij 'nee' houden we u alleen over deze activiteit op de hoogte.

janee (verplicht)