Home » Boekpresentatie Spiritueel moederschap van Kitty Bouwman 22 februari

Boekpresentatie Spiritueel moederschap van Kitty Bouwman 22 februari

In Augustinus’ zoektocht naar innerlijke vrede spelen twee vrouwen een belangrijke rol. Zijn moeder Monnica, die hem vertrouwd maakt met het christelijk geloof, en zijn vriendin met wie hij een duurzame relatie heeft en die de moeder is van zijn zoon. In zijn Belijdenissen brengt Augustinus zijn moeder in verband met het geestelijk leven, terwijl hij de relatie met zijn partner associeert met seksualiteit en zondigheid.

Op basis van haar geprezen proefschrift schreef Kitty Bouwman dit boek voor een breder publiek, waarin zij haar vernieuwende visie op Augustinus beschrijft. In Spiritueel moederschap. Twee vrouwen in het leven van Augustinus speelt het spirituele moederschap een sleutelrol bij Augustinus’ inwijding in het geheim van God. In het moederschap van de twee belangrijkste vrouwen in zijn leven komt een dimensie aan het licht die tijd en ruimte overstijgt en raakt aan God.

Boekpresentatie
Op zaterdag 22 februari om 14.30 uur vindt de boekpresentatie plaats in de Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk Dinther. Tijdens de boekpresentatie zullen spreken:

  • dr. Peter Nissen, kerkhistoricus en hoogleraar Oecumenica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen
  • Nienke Vos, universitair docent Vroeg Christendom aan de Vrije Universiteit

Aan het einde van de presentatie signeert de auteur haar boek in de boekhandel. 

Aanmelden
De toegang is vrij. Wel graag even aanmelden: activiteiten@bernemedia.com.

Boekgegevens
Paperback | formaat 135×215 mm | 192 pagina’s | ISBN 978-90-8972-355-0  | € 18,90.
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne, Heeswijk

Dr. Kitty Bouwman (1957) werkt als geestelijk begeleider en verzorger en is geassocieerd onderzoeker bij het Titus Brandsma Instituut (Radboud Universiteit in Nijmegen). Ze doceert spiritualiteit aan diverse opleidingen en is hoofdredacteur van Herademing, oecumenisch tijdschrift voor mystiek en spiritualiteit. Daarnaast werkt ze aan een vervolgonderzoek naar het spirituele moederschap bij Hildegard van Bingen.