Home » Studieweek Mystiek en collegereeksen geaccrediteerd door SKGV

Studieweek Mystiek en collegereeksen geaccrediteerd door SKGV

De Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorger (SKGV) heeft de Studieweek Mystiek en de collegereeksen van het Titus Brandsma Instituut geaccrediteerd. Dit betekent dat de Studieweek Mystiek (1 t/m 4 juli over het Geestelijk Hooglied van Jan van het Kruis) vier studiepunten oplevert. En ook de afzonderlijke collegereeksen, die vanaf 4 september 2019 van start gaan, leveren per collegereeks vier studiepunten op (vijf inclusief werkstuk).

Studieweek Mystiek: Geestelijk Hooglied door Jan van het Kruis
De Studieweek Mystiek 2019 staat in het teken van het Geestelijk Hooglied door Jan van het Kruis. Deze week wordt geleid door Loet Swart en duurt van 1 tot en met 4 juli in Nijmegen. Het ochtendprogramma duurt van 10.00–12.00 uur Het middagprogramma duurt van 13.30–15.30 uur. De kosten zijn € 195,- (inclusief lesmateriaal).
> Lees meer over de Studieweek Mystiek

Collegereeksen
Er zijn collegereeksen die nadrukkelijk ingaan op de betekenis van mystiek voor de actuele maatschappelijke en culturele uitdagingen. Daarnaast is er ook een uitgebreid aanbod op gebied van geestelijke begeleiding. Dit aanbod gaat meer over de betekenis van persoonlijke processen en de eigen levensweg, gedragen door inzichten eeuwenlang opgedaan door mensen die zelf gevoed werden door deze tradities.

Betrokken en bevlogen TBI-medewerkers verzorgen jaarlijks zeven collegereeksen voor hen die zich willen bezinnen op hun eigen geestelijke weg.
> Lees meer over de collegereeksen

Nieuwe werelden gaan open
In ons cursusprogramma wordt de mogelijkheid geboden om te delen in de rijke inzichten die het Titus Brandsma Instituut verworven heeft. ‘Nieuwe werelden gaan open’ is een vaak genoemde opmerking door cursisten uit vorige jaren.

Voor 2018-2019 staat alleen nog de collegereeks Omvorming op het programma. Deze collegereeks start woensdag 8 mei.
> Aanmelden voor collegereeks Omvorming

Vooraankondiging – najaar 2019
> Onderscheiding
> Niet-weten als gids

 


Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorger
De Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV) beheert het beroepsregister van geestelijk verzorgers. Dit register heeft tot doel het professionele niveau van de beroepsgroep te waarborgen en maatschappelijke erkenning te stimuleren.