Home » Over ons » Medewerkers » Pierre Humblet

Pierre Humblet

ContactOnderzoekOnderwijsCurriculum VitaeNevenfuncties

Pierre Humblet studeerde Theologie in Nijmegen en studeerde af in de vakrichting spiritualiteit. Al tijdens zijn studie maakte hij daardoor kennis met het Titus Brandsma Instituut. Na zijn afstuderen werd hij gevraagd om voor diverse congregaties herbronningsonderzoek te doen; werk dat Humblet ruim tien jaar deed als wetenschappelijk medeweker van het Titus Brandsma Instituut. Hij bestudeerde hun bronnen van spiritualiteit, ging met hen in gesprek en schreef daarover. Wat bewoog hun stichters? Wat ervaren de huidige broeders en zusters als kernelementen van hun spiritualiteit? Hoe heb je leren bidden, wat betekent bidden nu voor jou? Het resulteerde in zes boekjes rond Herbronning.

Pierre Humblet werkt vanuit het Titus Brandsma Instituut sinds 1999 als stafmedewerker van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR). Hij houdt zich daar vooral bezig met zaken rond toekomst van het religieuze leven en roeping tot religieus leven. Dat laatste speciaal als coördinator van het Huis van de Roeping, dat kandidaten ondersteunt bij het onderzoeken van hun persoonlijke roeping.

Pierre is in dit kader ook actief op social media. Hij beheert onder andere de Facebook-pagina Huis van de Roeping en het internationale Twitter-account House of Vocation, met ruim 5000 volgers mondiaal het grootste algemene account op het gebied van roeping.

In het KNR-Bulletin schrijft Pierre Humblet geregeld artikelen over actuele ontwikkelingen op het terrein van roeping en religieus leven.

P. J. M. Humblet (Pierre)
Wetenschappelijk medewerker
Pierre.Humblet@titusbrandsmainstituut.nl
Kamernummer 12.28
Telefoon 024 361 24 81

 

Hier staat de Onderzoek inhoud
Hier staat de Onderwijs inhoud
Hier staat de Curriculum Vitae inhoud
Hier staat de Nevenfuncties inhoud