Home » Over ons » Medewerkers » Ineke Cornet

Ineke Cornet

ContactOnderzoekOnderwijsCurriculum VitaeNevenfuncties

In augustus 2018 is ineke Cornet begonnen als wetenschappelijk medewerker / assistent biograaf aan het Titus Brandsma Instituut. Ineke assisteert Inigo Bocken die de intellectuele biografie over Titus Brandsma schrijft. In deze eerste fase is het vooral het verzamelen van bronnen en het maken van:
a) een overzicht van alles wat Titus Brandsma heeft gepubliceerd/geschreven/gedoceerd
b) een overzicht van de bronnen die Titus Brandsma gebruikte en
c) een overzicht van de secundaire literatuur over Titus Brandsma

Ineke studeerde Theologie en Geschiedenis in Leiden.  Daarna verhuisde zij naar België waar ze in 2011 in Leuven gepromoveerde op de zestiende-eeuwse Arnhemse mystieke preken uit het Arnhemse St.-Agnesklooster. Daarna woonde zij bijna 5 jaar in Australië, waar zij nog steeds lecturer is aan het Jesuit College of Spirituality aan de University of Divinity. Het Jesuit College specialiseert zich in het vormen van geestelijk begeleiders. Online geeft ze momenteel les in de masters Spirituality en Spiritual Direction.

Ineke is ook promotor van een aantal PhD en master-studenten over een reeks uiteenlopende onderwerpen, variërend van onderzoek naar de preken van Meister Eckhart tot een studie over hedendaagse contemplatieve ervaringen en persoonlijke transformatie bij deelnemers aan de Geestelijke Oefeningen van Ignatius.

I. Cornet (Ineke)
Wetenschappelijk medewerker
Ineke.Cornet@titusbrandsmainstituut.nl
Kamernummer 12.04
Telefoon 024 361 10 22
Hier staat de Onderzoek inhoud
Hier staat de Onderwijs inhoud
Hier staat de Curriculum Vitae inhoud
Hier staat de Nevenfuncties inhoud