Home » Over ons » Medewerkers » Huub Welzen

Huub Welzen

ContactOnderzoekOnderwijsCurriculum VitaeNevenfuncties

Huub Welzen, karmeliet, is theoloog met als specialisatie exegese van het Nieuwe Testament. In 1992 kwam Huub bij het Titus Brandsma Instituut werken. Later werd  hij  wetenschappelijk secretaris van het instituut. Als exegeet houdt Huub zich bezig met de uitleg van Bijbelse teksten. Voor Huub is betekenis geen vaststaand gegeven, maar steeds weer het resultaat van het contact tussen tekst en lezer. De lezer en de  onderzoeker nemen deel aan het proces waarin betekenis ontstaat.

Momenteel werkt Huub Welzen, inmiddels gepensioneerd wetenschappelijk medewerker, aan het verder ontwikkelen van de Bijbelse spiritualiteit. Hij benadert de Bijbelse teksten niet alleen op een historisch-kritisch manier, maar ook als bron van spiritualiteit. Huub werkt hierbij samen met collega’s uit Zuid-Afrika , o.a. prof. dr. Pieter de Villiers.

Naast zijn wetenschappelijke werkzaamheden voor het TBI deed Huub Welzen veel bestuurlijk werk binnen de Karmelorde. Begin 2018 verscheen van zijn hand van het boek Biblical Spirituality. Contours of a Discipline. Het boek is een wetenschappelijk pleidooi om Bijbelse Spiritualiteit te zien als een academische discipline.​

P. H. M. Welzen (Huub)
Wetenschappelijk medewerker
Huub.Welzen@titusbrandsmainstituut.nl
Kamernummer 12.29
Telefoon 024 361 21 24
Hier staat de Onderzoek inhoud
Hier staat de Onderwijs inhoud
Hier staat de Curriculum Vitae inhoud
Hier staat de Nevenfuncties inhoud