Home » Eerste blended collegereeks een feit

Eerste blended collegereeks een feit

Afgelopen woensdag 2 september hadden we een primeur bij het Titus Brandsma Instituut: ons eerste blended college ging van start. Huub Welzen beet het spits af en Anne-Marie Bos nam het stokje over om 11.15 uur. Tien studenten waren fysiek aanwezig in het Titus Brandsma Memorial. Nog eens 24 studenten volgden het college over de geestelijke weg online. 

Het was best wel spannend, omdat dit voor ons allemaal de eerste keer was om op deze manier les te geven. Dat de techniek het doet, is van cruciaal belang. Nadat we de week ervoor een succesvolle proefles hadden gedraaid, waren we vol vertrouwen dat het goed zou gaan.

En het ging goed. De 12 aanwezige studenten zaten keurig netjes op ruim anderhalve meter afstand van elkaar. Het was fijn om elkaar weer in het echt te ontmoeten.

Via de Virtual Classroom in Brightspace deden 22 studenten online mee. Voor een aantal studenten was dit echt een uitkomst. Omdat ze ver weg wonen, of omdat er fystieke beperkingen waren. Er doen nu dus mensen mee die nooit eerder een college volgde bij het TBI. 

Zo zie je dat er ook veel moois voortkomt uit deze bijzondere tijden.