Home » Evenementen » Nacht van de Mystiek » Nacht van de Mystiek 2015

Nacht van de Mystiek 2015

 

Mystiek lijkt wereldvreemd, maar wie zich verdiept in deze rijke wereld komt tot de verrassende ontdekking dat het alles te maken heeft met de meest concrete menselijke ervaringen. Mystiek is van alle tijden en gaat door alle culturen en religies heen en treft de mensen in het hart. Kunstenaars hebben er hun inspiratie aan ontleend, mensen van alledag ontdekten daar dat hun leven een kunstwerk is. Wie iets van deze wereld wil ervaren, is van harte welkom op de tweede ‘Nacht van de mystiek’ die het Titus Brandsma Instituut organiseert op zaterdag 6 februari, met als thema ‘mystiek in het midden van het leven’.

Tijdens deze avond wordt u meegevoerd doorheen tijden en culturen, om iets te kunnen ervaren van de verborgen glans van het leven van alledag, dat in de mystieke traditie centraal staat. Voordracht, dans, muziek en poëzie zullen de betrouwbare gidsen op deze reis zijn, die leidt tot de binnenruimte van de ziel – van Rumi tot Vroomkoning, van Hadewijch tot Bob Marley, van Midden-Europese polyfonie tot reggae.

Wie een ticket koopt (€ 24,50), krijgt op de avond ook een prachtig boek aangeboden met begeleidende teksten en een dvd met opnames van de eerste Nacht van de mystiek 2015.

Start: 6 February 2016 19:30
Cost: € 24,50
Email: secretariaat@titusbrandsmainstituut.nl
Venue: LUXPhone: 024 3816859
Address: Mariënburg 38-39, Nijmegen, Gelderland, Nederland, 6511 PS

 


Korte video Nacht van de Mystiek 2015

 


Lange video Nacht van de Mystiek 2015

 

Nacht van de Mystiek 2015
Omslag boek bij de Nacht van de Mystiek 2015