Home » Evenementen » Studieweek Mystiek

Studieweek Mystiek

Een jaarlijks terugkerend evenement van het Titus Brandsma Instituut (TBI) is de Studieweek mystiek. Elke eerste week van juli dompelen we ons onder in de mystiek: de ene keer staat een specifieke mystieke tekst centraal, de andere keer laten we ons gidsen door verschillende teksten van een bepaalde mysticus. In deze teksten wordt tastend en zoekend tot uitdrukking gebracht wat nauwelijks taal heeft, de ervaring van een mens met het Onuitsprekelijke.

De studieweek wordt geleid door een van onze zeer bekwame en bevlogen wetenschappelijk medewerkers of door een expert van buiten. Deze docent leest de tekst, bespreekt haar en legt haar waar nodig uit. De docent zal proberen de tekst te laten spreken en u op deze manier helpen contact te maken met deze tekst. In het horen van deze mystieke teksten kan een diepere laag worden blootgelegd en er kan – zowel in de tekst als ook in uzelf – oplichten wat onnoembaar is. De Studieweek mystiek kan op deze manier een magische uitwerking hebben.

Studieweek Mystiek 2019: Geestelijk Hooglied door Jan van het Kruis
In 2019 stond de Studieweek Mystiek in het teken staan van het Geestelijk Hooglied door Jan van het Kruis. Deze week werd geleid door Loet Swart. De Studieweek Mystiek was dit jaar van maandag 1 juli tot en met donderdag 4 juli 2019 in Nijmegen. Lees meer over de Studieweek Mystiek 2019.

Opnames
Tijdens de Studieweek zijn alle lezingen opgenomen (audio en video). U kunt de lezingen op CD, CD-rom of op DVD bestellen. De kosten zijn: CD € 130,-, CD-rom € 75,- en DVD € 150,-.
Vul het bestelformulier Geluidsdragers/DVD Studieweek Mystiek 2019.

Accreditatie SKGV collegereeksen
De Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorger (SKGV) heeft de  Studieweek Mystiek geaccrediteerd. Dit betekent dat deelnemers aan de Studieweek hiervoor vier punten krijgen.

Meer informatie? In de rechterzijbalk vindt u de folder van de Studieweek Mystiek 2019.

Voorgaande Studieweken Mystiek
Om een idee te krijgen van onze Studieweek, kijk dan eens terug naar onze voorgaande Studieweken Mystiek. De afgelopen jaren stonden de volgende teksten en auteurs centraal: Titus Brandsma (2018), Bach’s Matthäus-Passion (2017) en dé mystica van de liefde, Hadewijch (2016).

ManVrouw

 

Ik bestel de volgende beeld- en/of geluidsdrager(s):
CD's (gewone CD-speler) à € 130,-CD-rom (computer of MP3-speler) à € 75,-DVD (mp4-bestanden computer) à € 150,-

 

Als u hieronder geen vinkje zet, kunt u uw aanmelding niet verzenden!

 

Wilt u ook in de toekomst op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en activiteiten, geef dan toestemming door 'ja' aan te vinken. Bij 'nee' houden we u alleen over deze activiteit op de hoogte.

janee (verplicht)