Home » Evenementen » Studieweek Mystiek

Studieweek Mystiek

Een jaarlijks terugkerend evenement van het Titus Brandsma Instituut (TBI) is de Studieweek mystiek. Elke eerste week van juli dompelen we ons onder in de mystiek: de ene keer staat een specifieke mystieke tekst centraal, de andere keer laten we ons gidsen door verschillende teksten van een bepaalde mysticus. In deze teksten wordt tastend en zoekend tot uitdrukking gebracht wat nauwelijks taal heeft, de ervaring van een mens met het Onuitsprekelijke.

Studieweek Mystiek 2020: De natuurmystiek van Thomas Merton
In 2020 zal de Studieweek Mystiek in het teken staan van de natuurmystiek van Thomas Merton. Deze week wordt geleid door Kick Bras. De Studieweek Mystiek is van maandag 6 juli tot en met donderdag 9 juli 2020 in Nijmegen. Lees verder.
> Flyer Studieweek Mystiek 2020 (pdf) 

Voorgaande Studieweken Mystiek
Om een idee te krijgen van onze Studieweek, kijk dan eens terug naar onze voorgaande Studieweken Mystiek. De afgelopen jaren stonden de volgende teksten en auteurs centraal: Jan van het Kruis (2019), Titus Brandsma (2018), Bach’s Matthäus-Passion (2017) en dé mystica van de liefde, Hadewijch (2016).

Bevlogen wetenschappers geven les
De studieweek wordt geleid door een van onze zeer bekwame en bevlogen wetenschappelijk medewerkers of door een expert van buiten. Deze docent leest de tekst, bespreekt haar en legt haar waar nodig uit. De docent zal proberen de tekst te laten spreken en u op deze manier helpen contact te maken met deze tekst. In het horen van deze mystieke teksten kan een diepere laag worden blootgelegd en er kan – zowel in de tekst als ook in uzelf – oplichten wat onnoembaar is. De Studieweek mystiek kan op deze manier een magische uitwerking hebben.

Aanmeldingsformulier

ManVrouw

 

Ik bestel de volgende beeld- en/of geluidsdrager(s):
CD's (gewone CD-speler) à € 130,-CD-rom (computer of MP3-speler) à € 75,-DVD (mp4-bestanden computer) à € 150,-

Wilt u NIET deelnemen aan de Studieweek Mystiek 2020, maar ALLEEN een geluidsdrager/DVD van de studieweek bestellen, klik dan op deze link!

Als u hieronder geen vinkje zet, kunt u uw aanmelding niet verzenden!

 

Wilt u ook in de toekomst op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en activiteiten, geef dan toestemming door 'ja' aan te vinken. Bij 'nee' houden we u alleen over deze activiteit op de hoogte.

janee (verplicht)