Home » Evenementen » Studieweek Mystiek

Studieweek Mystiek

De Studieweek Mystiek 2020 wordt veplaatst naar 5 t/m 8 juli 2021

Een jaarlijks terugkerend evenement van het Titus Brandsma Instituut (TBI) is de Studieweek mystiek. De ene keer staat een specifieke mystieke tekst centraal, de andere keer laten we ons gidsen door verschillende teksten van een bepaalde mysticus. In deze teksten wordt tastend en zoekend tot uitdrukking gebracht wat nauwelijks taal heeft, de ervaring van een mens met het Onuitsprekelijke.

Gratis online Studieweek Mystiek 2020 ‘In de leerschool van Titus Brandsma’
Dit jaar organiseert het Titus Brandsma Instituut een gratis online Studieweek Mystiek over Titus Brandsma zelf. ‘In de leerschool van Titus Brandsma’ is een bewerkte versie van de Studieweek uit 2018. We hebben de video-opnames bewerkt tot overzichtelijke en toegankelijke colleges van ruim een half uur. Iedere dag worden twee colleges behandeld. Aan het eind van de dag is er een kort interactief college verzorgd door Anne-Marie Bos. Lees verder.

Voorgaande Studieweken Mystiek
Om een idee te krijgen van onze Studieweek, kijk dan eens terug naar onze voorgaande Studieweken Mystiek. De afgelopen jaren stonden de volgende teksten en auteurs centraal: Jan van het Kruis (2019), Titus Brandsma (2018), Bach’s Matthäus-Passion (2017) en dé mystica van de liefde, Hadewijch (2016).

Bevlogen wetenschappers geven les
De studieweek wordt geleid door een van onze zeer bekwame en bevlogen wetenschappelijk medewerkers of door een expert van buiten. Deze docent leest de tekst, bespreekt haar en legt haar waar nodig uit. De docent zal proberen de tekst te laten spreken en u op deze manier helpen contact te maken met deze tekst. In het horen van deze mystieke teksten kan een diepere laag worden blootgelegd en er kan – zowel in de tekst als ook in uzelf – oplichten wat onnoembaar is. De Studieweek mystiek kan op deze manier een magische uitwerking hebben.

Aanmeldingsformulier

De Studieweek Mystiek 2020 gaat niet door. T.z.t komt er een nieuw aanmeldingsformulier voor de Studieweek Mystiek 2021 (5 t/m 8 juli).