Home » Evenementen » Titus Brandsma Lezing

Titus Brandsma Lezing

Titus Brandsma Lezing 2019
De 26e Titus Brandsma Lezing wordt gehouden op vrijdag 24 mei 2019 van 15.00-16.30 uur in de Stevenskerk in Nijmegen. We zijn trots te kunnen melden dat Tweede Kamerlid en fractievoorzitter voor de ChristenUnie Gert-Jan Segers de spreker zal zijn. Meldt u zich meteen aan.

Gert-Jan Segers was tot begin 2013 directeur van de Mr. G. Groen van Prinsterer Stichting, het wetenschappelijk instituut van de CU. Ook heeft hij gewerkt als zendeling in Egypte en publiceerde hij enkele romans. 

Gert-Jan Segers – Foto: Anne-Paul Roukema

Lees de column die Gert-Jan Segers in 2017 schreef in het Nederlands Dagblad: Waarom doe ik dit in vredesnaam?

Over sámenleven
‘In en door en met God ziet de mens zich verenigd en in relatie tot alle andere mensen’, sprak Titus Brandsma in 1932. Door zijn sociale bewogenheid, zijn gedrevenheid om recht te doen en zich uit te spreken toen hem dat persoonlijk gevaar opleverde, gaf hij als gelovige betekenis aan sámenleven. Die roeping geldt ook vandaag in een tijd van verdeeldheid en polarisatie.

Hoe kunnen we blijven thuiskomen met elkaar in een land waarin de kloven tussen mensen soms onoverbrugbaar lijken? Wat vraagt dat van politiek en samenleving? En welke rol kunnen, mogen en moeten christenen hierbij spelen? Over deze vragen spreekt Gert-Jan Segers, partijleider van de ChristenUnie op 24 mei in de Stevenskerk.

Na zijn lezing zal Rik Torfs, Belgisch hoogleraar aan de KU Leuven en kerkjurist, die zelf de Titus Brandsma Lezing in 2016 gegeven heeft, kort met hem in gesprek gaan.

Informatie
Titus Brandsma Lezing over samenleven
Spreker: Gert-Jan Segers (ChristenUnie)
Datum: Vrijdag 24 mei 2019
Tijd: 15.00 –16.30 uur. Inloop vanaf 14.30 uur en borrel naderhand
Locatie: Stevenskerk, Sint Stevenskerkhof 62, 6511 VZ Nijmegen
> Bereikbaarheid Stevenskerk Nijmegen

Titus Brandsma Lezing 2018
De Titus Brandsma Lezing 2018 was een speciale editie ter ere van het 50 jarig jubileum van het instituut. Op 15 juni 2018 stond in de Stevenskerk te Nijmegen de Titus Brandsma Lezing in het teken van de persoon Titus Brandsma. Bekijk en beluister de lezingen op de speciale jubileumpagina.

ManVrouw

Wilt u ook in de toekomst op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en activiteiten, geef dan toestemming door 'ja' aan te vinken. Bij 'nee' houden we u alleen over deze activiteit op de hoogte.

janee (verplicht)