Home » Evenementen » Titus Brandsma Lezing

Titus Brandsma Lezing

Titus Brandsma Lezing 2020
De 27e Titus Brandsma Lezing wordt gehouden op vrijdag 8 mei 2020 in de Stevenskerk in Nijmegen. Zet deze dag maar alvast in uw agenda:

RU hoogleraar Astrofysica Heino Falcke zal dan de TBI lezing 2020 uitspreken. Falcke werd dit jaar in één klap wereldberoemd toen hij en zijn onderzoeksgroep de eerste foto van een zwart gat onthuldde. Falcke reist inmiddels de hele wereld over om dit fenomeen toe te lichten. Recentellijk werd bekend dat de foto wordt opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Art in New York.

Titus Brandsma Lezing 2019
De 26e Titus Brandsma Lezing werd gehouden op vrijdag 24 mei 2019 in de Stevenskerk in Nijmegen. Tweede Kamerlid en fractievoorzitter voor de ChristenUnie Gert-Jan Segers was de keynote speaker. Gert-Jan Segers was tot begin 2013 directeur van de Mr. G. Groen van Prinsterer Stichting, het wetenschappelijk instituut van de CU. Ook werkte hij als zendeling in Egypte en publiceerde hij enkele romans. 
> Lees of beluister het artikel ‘Kijk ik naar de ruimte, dan kijk ik naar God’ van Heino Falcke

Gert-Jan Segers – Foto: Anne-Paul Roukema

Over sámenleven
Zijn lezing ging over sámenleven. De vraag die hij in de lezing wilde beantwoorden was: hoe kunnen wij in deze tijd, in dit land nog werkelijk samenleven? Hoe kan onze verweesde, soms ontheemde, vaak verdeelde samenleving weer een veilig thuis worden voor iedereen, juist ook voor ook degenen met heimwee naar huis?

Na zijn lezing zorgde Rik Torfs, Belgisch hoogleraar aan de KU Leuven en kerkjurist, voor een levendig tweegesprek.
> Lees verder over de Titus Brandsma Lezing 2019 en bekijk daar ook de video’s.