Home » Agenda » Zwaartekracht en genade: inleiding tot het denken van Simone Weil door Marc De Kesel

Laden Agenda

« Alle Agenda

Zwaartekracht en genade: inleiding tot het denken van Simone Weil door Marc De Kesel

17 april - 19 april

Geboren en getogen in een ongelovige Franse familie van joodse afkomst en opgeleid als filosofe in de vermaarde École Normale Supérieure, ontwikkelt Simone Weil (1909-1943) zich tot een van de meest interessante christelijke mystici van de twintigste eeuw.

Uit haar essays en dagboeknotities spreekt een bijzonder grote belangstelling voor moderne wetenschap, wiskunde, antieke cultuur, ethiek en politiek, maar ook voor religie en mystiek. Vanaf eind jaren dertig tot haar dood in 1942, schreef Weil schriften vol met intrigerende aforismen en reflecties over de meest uiteenlopende onderwerpen. La Pesanteur et la Grâce (vertaald als Zwaartekracht en Genade) is een bloemlezing daaruit met nadruk op haar mystieke en religieuze reflecties. Naast een algemene inleiding op Zwaartekracht en Genade, zullen we tijdens de cursus ook aantal kernpassages bestuderen door middel van close-reading.

De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in filosofie en kritische vragen stelt over problemen die zich op het snijvlak bewegen tussen filosofie, religie en mystiek.

Gegevens

Begin:
17 april
Einde:
19 april
Website:
https://www.centre-erasme.nl/cursus/20-04/

Organisator

Centre Erasme

Locatie

Nieuw Sion
Vulikerweg 6
Diepenveen, 7431 PJ Nederland
+ Google Maps