Home » Agenda

Laden Agenda

Afgelopen Agenda

Agenda Search and Views Navigation

april 2019

Studiedag Grens en geest

12 april om 13:30 - 17:30

Onze tijd wordt getekend door anti-globalisering en nieuw nationalisme, zowel binnen de Europese unie en wereldwijd. Christenen geloven dat de Geest zich niet laat begrenzen. De Geest is grensoverschrijdend. Wat hebben dergelijke concepten betekend voor christelijk denken over grenzen, en wat kunnen ze betekenen in de huidige situatie? Als instituten staande in de traditie van religieuzen willen wij deze dag reflecteren op wat het spiritueel erfgoed kan betekenen voor grens en grensoverschrijding in de 21e eeuw.

Meer weten »

Leeskring #2: De wolk van niet-weten

23 april om 13:30 - 16:00

Na de succesvolle leeskring over Simone Weil start er een nieuwe leeskring over 'De wolk van niet-weten'.

Meer weten »

mei 2019

Collegereeks: Omvorming

8 mei om 10:00 - 12:30
Titus Brandsma Memorial, Stijn Buysstraat 11
Nijmegen,
+ Google Maps

De dynamische relatie tussen God en mens wordt vaak beschreven in termen van vorming of omvorming. In deze collegereeks staan we vanuit het oogpunt van geestelijke begeleiding stil bij omvormingsprocessen.

Meer weten »

Titus Brandsma Lezing

24 mei om 15:00 - 16:00
Stevenskerk, Sint Stevenskerkhof 62
Nijmegen, 6511 VZ Nederland
+ Google Maps

De spreker van de Titus Brandsma Lezing 2019 is bekend.

Meer weten »

juni 2019

Slotbijeenkomst Religie en Beleid

12 juni om 13:30 - 16:00
Aula, Comeniuslaan 2
Nijmegen, 6525 HP Nederland
+ Google Maps

Op woensdagmiddag 12 juni vindt de slotbijeenkomst plaats van de Master Religie en Beleid in de Senaatszaal van de Aula. Comeniuslaan 2 Nijmegen. Studenten presenteren tijdens deze bijeenkomst de bevindingen van hun opdrachtstages (Jordy de Bie over zijn onderzoek aan het TBI). De presentaties vinden plaats ten overstaan van medestudenten, docenten en opdrachtgevers. Belangstellenden zijn van harte welkom. Na afloop vindt er een borrel plaats.

Meer weten »

Promotie Petrus Suparyanto

18 juni om 10:30 - 12:00
Aula, Comeniuslaan 2
Nijmegen, 6525 HP Nederland
+ Google Maps

Op dinsdag 18 juni promoveert ook Petrus Suparyanto. Charles Caspers en Hein Blommestijn hebben hem vanuit het TBI begeleid, Paul van der Velde vanuit de Faculteit FTR. Petrus’ proefschrift gaat over de geestelijke weg van Bhīma, een van de hoofdpersonen in de Javaanse mythologie. De meeste Javanen zijn bekend met hem dankzij de vertolking van zijn zoektocht in het wayang spel. Vanwege de wijze waarop hij innerlijke balans weet te bereiken en zich innerlijk kan openstellen voor de godheid, is…

Meer weten »

Expert meeting over Certeau – Mystiek als maatschappijkritiek – 18 juni in Amsterdam

18 juni om 13:30 - 17:00
Ignatiushuis, Beulingstraat 11
Amsterdam, 1017 BA Nederland
+ Google Maps

Samen met de Thomas More stichting organiseert het TBI een expert meeting over Certeau in het Ignatiushuis in Amsterdam op dinsdag 18 juni. Sprekers zijn onder andere Rob Faesen en Erik Borgman.  Aanmelden vóór 10 juni.

Meer weten »

Studiedag Kunst, kerk en mystiek

21 juni
KADOC, Vlamingenstraat 39
Leuven, België
+ Google Maps

Sander Vloebergs, student Theologie en Literatuur aan de KULeuven, choreograaf/illustrator én TBI Fellow, presenteert van 21 juni tot 12 juli de eerste resultaten van zijn experimenteel artistiek multimediaproject ‘Geliefde lichamen’. Marc De Kesel spreekt tijdens de studiedag op 21 juni.

Meer weten »

juli 2019

Studieweek Mystiek 2019

1 juli om 10:00 - 4 juli om 15:30
SP1, Montessorilaan 3
Nijmegen,
+ Google Maps

De Studieweek Mystiek 2019 staat in het teken van het Geestelijk Hooglied van Jan van het Kruis.

Meer weten »

Cursus Freud & Lacan (VOL)

14 juli - 20 juli

In de cursus besteedt Marc de Kesel aandacht aan belangrijke psychoanalytische thema’s zoals verlangen en taal. Maar vooral: de fantasie. Het thema dat zichtbaar wordt in het verhaal van de baron von Munchausen. De fantast die ons met trots vertelt hoe hij zich eens op een barre reis met paard en al uit het moeras heeft getrokken door zich simpelweg aan de staart van zijn pruik omhoog te tillen. Langs deze metafoor zal Marc de Kesel het werk van Lacan…

Meer weten »
+ Exporteer Agenda items