Home » Agenda

Laden Agenda

Afgelopen Agenda

Agenda Search and Views Navigation

juni 2019

Studiedag Kunst, kerk en mystiek

21 juni
KADOC, Vlamingenstraat 39
Leuven, België
+ Google Maps

Sander Vloebergs, student Theologie en Literatuur aan de KULeuven, choreograaf/illustrator én TBI Fellow, presenteert van 21 juni tot 12 juli de eerste resultaten van zijn experimenteel artistiek multimediaproject ‘Geliefde lichamen’. Marc De Kesel spreekt tijdens de studiedag op 21 juni.

Meer weten »

juli 2019

Studieweek Mystiek 2019

1 juli om 10:00 - 4 juli om 15:30
SP1, Montessorilaan 3
Nijmegen,
+ Google Maps

De Studieweek Mystiek 2019 staat in het teken van het Geestelijk Hooglied van Jan van het Kruis.

Meer weten »

Cursus Freud & Lacan (VOL)

14 juli - 20 juli

In de cursus besteedt Marc de Kesel aandacht aan belangrijke psychoanalytische thema’s zoals verlangen en taal. Maar vooral: de fantasie. Het thema dat zichtbaar wordt in het verhaal van de baron von Munchausen. De fantast die ons met trots vertelt hoe hij zich eens op een barre reis met paard en al uit het moeras heeft getrokken door zich simpelweg aan de staart van zijn pruik omhoog te tillen. Langs deze metafoor zal Marc de Kesel het werk van Lacan…

Meer weten »

augustus 2019

Radboud Summer School 2019 ‘Reading Mystical Texts’

12 augustus - 16 augustus

De Radboud Summerschool gaat vanwege te weinig aanmeldingen helaas niet door. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zou er in de zomervakantie (12-16 augustus) een Engelstalige cursus close-reading van een aantal belangrijke mystieke teksten uit de Christelijke traditie gehouden worden in het kader van de Radboud Summer School 2019.

Meer weten »

Expert Meeting Moderne Devotie

28 augustus - 29 augustus

Op 28 en 29 augustus organiseren Rijcklof Hofman, Pieter de Villiers en Huub Welzen een expert meeting over Moderne Devotie in Boxmeer. Het betreft hier een besloten bijeenkomst, maar geïnteresseerden kunnen zich altijd aanmelden bij rijcklof.hofman@titusbrandsmainstituut.nl. Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld.

Meer weten »

september 2019

Festivallezing ‘De paradox van het gebed’ door Marc De Kesel

20 september om 13:30 - 14:15

Marc De Kesel houdt op vrijdag 20 september tijdens Musica Sacra in Maastricht een festivallezing met als titel ‘De paradox van het gebed.’ De gratis lezing start om 13.30 en is te zien in het souterrain van Theater aan het Vrijthof.

Meer weten »

oktober 2019

TBI Lecture: Moderne Devotie & Mystiek

8 oktober om 15:30 - 17:00
Erasmusgebouw E 2.62, Erasmusplein 1
Nijmegen,
+ Google Maps

Eerste lezing in deze reeks van zes: Pieter Boonstra (Rijksuniversiteit Groningen) Vooruitblik TBI Lectures Moderne Devotie & Mystiek 22 oktober: Rijcklof Hofman (TBI) 5 november: Cécile de Morrée (Universiteit Utrecht) 19 november: Lieke Smits (Universiteit Leiden) 3 december: Ad Poirters (TBI) 17 december: Ineke Cornet (TBI) Locatie Titus Brandsma Instituut Erasmusplein 1 6525 HT Nijmegen

Meer weten »

Collegereeks: Onderscheiding

9 oktober om 10:00 - 12:30
Titus Brandsma Memorial, Stijn Buysstraat 11
Nijmegen,
+ Google Maps

Zesde college in een reeks van zes. In deze collegereeks krijgt u zicht op de centrale betekenis van onderscheiding (ook wel genoemd ‘opmerkzaamheid’ of ‘de onderscheiding der geesten’) in geestelijke begeleiding. U leert onderscheiding te beschouwen als het innerlijk kompas van de geestelijke weg en als wezenlijk in het persoonlijk geestelijk leven. Om oog te krijgen voor de geestelijke weg, de spirituele praxis, ervaring en beleving, is een geoefende waarneming nodig.

Meer weten »

Leeskring Onderbreking

10 oktober om 14:30 - 16:30
Erasmusgebouw E 12.06, Erasmusplein 1
Nijmegen, 6525 HT
+ Google Maps
€10

Derde bijeenkomst van drie. In de Leeskring Onderbreking lezen we onder begeleiding van Theo van der Zee een aantal pedagogische en theologische teksten rond de onderbreking van bovengenoemde auteurs. Door ze geduldig te lezen, openen ze op een voor velen toegankelijke manier de mogelijkheid naar het Mysterie van het Leven.

Meer weten »

Boekpresentatie Blik van God van Cusanus door Inigo Bocken

14 oktober om 16:00 - 18:00
Global lounge, Thomas van Aquinostraat 1A
Nijmegen, Nederland
+ Google Maps
Gratis

De blik van God is voor Inigo Bocken het belangrijkste boek uit zijn leven. Het is de geheel herziene vertaling door Inigo Bocken van de De visione Dei van de 15e eeuwse filosoof, theoloog, wiskundige, kardinaal en politicus Nicolaas van Cusa (ook wel: Cusanus, 1401–1464). Het is een dun en handzaam boekje, 136 pagina’s, geschreven voor bevriende monniken (de Denedictijnen van Tegermn See). Boekpresentatie De blik van God Inigo Bocken presenteert zijn boek De blik van God op maandag 14…

Meer weten »
+ Exporteer Agenda items