Home » Festivallezing ‘De paradox van het gebed’ door Marc De Kesel tijdens Musica Sacra Maastricht (19 – 22 september 2019)

Festivallezing ‘De paradox van het gebed’ door Marc De Kesel tijdens Musica Sacra Maastricht (19 – 22 september 2019)

Ieder jaar wordt in Maastricht hét kunstenfestival vol religieuze muziek, dans, theater, performance, film en beeldende kunst georganiseerd. Het thema van deze editie is Bidden & Smeken. Het festival start op donderdag 19 september en gaat door tot en met zondag 22 september.

De paradox van het gebed
Marc De Kesel houdt op vrijdag 20 september een festivallezing met als titel ‘De paradox van het gebed.’ De gratis lezing start om 13.30 en is te zien in het souterrain van Theater aan het Vrijthof.

Voorstellingen in kerken en kapellen
De voorstellingen worden geprogrammeerd in kerken, kapellen en andere locaties in Maastricht. Denk hierbij aan locaties als de Sint-Servaasbasiliek (waaronder de Keizerzaal), de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, de Sint-Matthiaskerk, de Sint-Martinuskerk, de Cellebroederskapel, de kloosterkerk van de Zusters Onder de Bogen, de Bonbonnière en het Theater aan het Vrijthof.

Religieuze muziek in de breedste zin van het woord
Tijdens Musica Sacra wordt religieuze muziek in de breedste zin van het woord ten gehore gebracht, waarbij ook niet-christelijke muziek voorbij komt. Verder worden ook films, dans, exposities, lezingen en excursies geprogrammeerd om het festival een zo divers mogelijk karakter te geven.

Meer informatie
Meer informatie over het optreden van Marc De Kesel tijdens Musica Sacra 2019