Home » Inigo Bocken spreekt 10e Thomas van Kempen lezing uit

Inigo Bocken spreekt 10e Thomas van Kempen lezing uit

Dinsdag 26 november wordt voor de 10e keer de Thomas-lezing uitgesproken. Dit keer spreekt Inigo Bocken van het Titus Brandsma Instituut de lezing uit, die gaat over Cusanus en de praktische mystiek van de Moderne Devotie. De Moderne Devotie staat bekend om haar praktische oriëntatie. Toch werd deze beweging ook voortgedreven door een diepgaande mystieke bewogenheid. Dit lijkt voor ons in de Laatmoderne Tijd een vreemde combinatie. Misschien is dit samengaan juist een uitdaging voor onze tijd.

In deze lezing zal de nadruk liggen op een groot denker die als een kritische vriend van de Moderne Devotie beschouwd kan worden: Nicolaas van Cusa (1401-1464). Hij heeft vanuit zijn filosofisch-theologische zienswijze een heel eigen interpretatie neergelegd van waar het in de Moderne Devotie om ging.

Programma Thomas-lezing
De bijeenkomst start om 19.00 uur met inloop, muziek, koffie en thee. Om 19.30 begint de lezing van Ingio Bocken. Om 20.00 uur is er een korte koffiepauze. Vanaf 20.20 gaat gespreksleider Hans Tissink in gesprek met Bocken. De avond is om 21.00 uur afgelopen. De kosten zijn € 5,-. Aanmelden niet nodig.

Locatie
De Thomas-lezing wordt gehouden in de Theodorakapel , Theodorahof 20, 8011 AA in Zwolle.

De lezing wordt georganiseerd door Stichting Thomas a Kempis en het Ontmoetingshuis Moderne Devotie.