Home » TBI collega’s publiceren in internationaal en interdisciplinair tijdschrijft religie en samenleving

TBI collega’s publiceren in internationaal en interdisciplinair tijdschrijft religie en samenleving

In december kwam het vijfde deel uit van het Interdisciplinary Journal for Religion and Transformation in Contemporary Society. Met als titel: Volume 5 (2019): Issue 1 (Dec 2019): Religious Experience, Secular Reason and Politics around 1900. Sources of the Contemporary Turn to Spirituality. Het tijdschrift bevat zowel Engelstalige, Duitse, Spaanse en Italiaanse artikelen en is online te raadplegen.

Interdisciplinair tijdschrift voor religie 
The Interdisciplinary Journal for Religion and Transformation in Contemporary Society is een interdisciplinair tijdschrift voor religie en transformatie in de hedendaagse samenleving. Interdisciplinair en internationaal peer-reviewed met open access.

Het doel van het tijdschrift is om bij te dragen aan het academische debat over de invloed van religies op politieke, culturele en spirituele dynamiek in geglobaliseerde samenlevingen. En, omgekeerd, om de impact van maatschappelijke transformatieprocessen op hedendaagse religies en religieuze uitdrukkingsvormen te bespreken.

Een dergelijke benadering vereist de gecombineerde inspanningen van verschillende academische disciplines om een ​​interdisciplinair onderzoeksgebied te openen. Zowel voor theologieën van verschillende denominaties en religies (katholiek, orthodox, protestants, islamitisch, joods, boeddhistisch, hindoe, enz.), als voor religieus studies, religieuze filosofie, religiesociologie, rechten, sociale wetenschappen, joodse studies, islamitische studies, indologie enz.

 

Lees online de bijdragen van Inigo Bocken, Herman Westerink en Marc De Kesel