Home » Jaarverslagen TBI 2018 online

Jaarverslagen TBI 2018 online

Wist u dat in 2018…

 

  • het Titus Brandsma Instituut 50 jaar bestond? Allerlei activiteiten zijn hiervoor georganiseerd, waaronder een internationaal symposium, een jublileumviering met twee Titus Brandsma Lezingen en de presentatie van de bundel Titus Brandsma. Spiritualiteit dichtbij in veertien teksten.
  • onderwijsminister Arie Slob het eerste exemplaar in ontvangst nam van het boek De Moderne Devotie, Spiritualiteit en cultuur van de late middeleeuwen?
  • een subsidieaanvraag bij de Reinier Post Stichting van de Radboud Universiteit werd gehonoreerd? Met deze subsidie kunnen Inigo Bocken en Ineke Cornet een intellectuele biografie van Titus Brandsma schrijven.
  • Ad de Keyzer en Kees Waaijman hard werkten aan de (alweer) vijfde jaargang van de Psalmvieringen?
  • Thomas Quartier van alle TBI medewerkers de meest output heeft verzorgd? Hieronder vallen vakpublicaties, wetenschappelijke publicaties, populariserende publicaties, boekbesprekingen, curssusen, inleidingen en workshops.
  • Het Titus Brandsma Instituut zich internationaal behoorlijk op de kaart zette? Denk aan samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld Katholieke Universiteit Leuven, Oblate School for Theology (San Antonio Texas), Universiteit van de Benedictijnen (San Anselmo Rome), het Institute for Spirituality in Asia (Manila) en het Spirituality Association South Afrika (SPIRASA).

Dit en nog veel meer leest u in ons (complete) Jaarverslag TBI 2018 en in het Publieksjaarverslag TBI 2018.