Home » Krans Titus Brandsma Instituut en Titus Brandsma Memorial 4 mei 2020

Krans Titus Brandsma Instituut en Titus Brandsma Memorial 4 mei 2020

Door de coronamaatregelen verliep de Dodenherdenking in Nijmegen maandag 4 mei anders dan andere jaren. Het was niet mogelijk om samen te komen om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies te herdenken. 

Op de Kitty de Wijzeplaats stond Rabbijn M. Levin samen met burgemeester Bruls vanaf 18.00 uur stil bij de Joodse slachtoffers. Zij deden dit samen met andere betrokkenen die online aanwezig waren. Er was geen publiek aanwezig. De herdenkingsdienst in de Stevenskerk ging niet door.

Burgemeester Bruls hield daarna voorafgaand aan de Nationale Dodenherdenking vanaf 19.45 uur een overdenking bij het Jan van Hoofmonument op het Traianusplein. Ook daar kon geen publiek aanwezig zijn. Om toch verbonden met elkaar te zijn, werd de korte ceremonie bij het monument live uitgezonden via de Facebookpagina van de gemeente Nijmegen. De krans die door Bruls werd gelegd, was namens iedereen die normaal gesproken aanwezig zou zijn zodat iedereen veilig thuis kon blijven.

Uit naam van het Titus Brandsma Instituut en het Titus Brandsma Memorial is een krans gelegd.

 

Foto: Marieke Rijpkema