Home » Maak kennis met de nieuwe benadering van leiderschap

Maak kennis met de nieuwe benadering van leiderschap

Er komt ontzettend veel op scholen af. Tekort aan leerkrachten. Verwachtingen van ouders. Motivatie van leerlingen. Van schoolleiders wordt verwacht leiding te geven aan de school en problemen op te lossen. Zelfs ervaren schoolleiders lopen hier wel eens tegen hun grenzen aan. Wat nu? Meer controle? Meer protocol?

Leidinggeven aan wat komt
Theo van der Zee, adviseur en coördinator katholiek onderwijs bij Verus en wetenschappelijk medewerker bij het Titus Brandsma Instituut, schreef er het boek Leidinggeven aan wat komt. Een contemplatieve benadering van leiderschap over. Theo presenteert zijn boek op interactieve wijze op 24 oktober in Den Bosch en op 14 november in Bolsward

Dit boek maakt aan de hand van het biografisch-, reflectie- en besluitvormingsgesprek de contemplatieve benadering van leiderschap op praktische wijze toegankelijk. De methode is niet alleen voor schoolleiders interessant, maar eigenlijk voor iedere leidinggevende die openstaat voor meer spiritueel leiderschap.

Open en oprecht leiddinggeven
De afgelopen jaren maakten vele schoolleiders kennis met de andere benadering van leidinggeven aan de school. Zij spreken van onverwachte en nieuwe mogelijkheden in henzelf en in hun school.

Het gaat om een contemplatieve benadering van leidinggeven die open en oprecht de dingen die zich aandienen tegemoet treedt. Het is een meer spirituele manier van leidinggeven. Niet meteen willen oplossen, maar eerst vertragen en dan aanpakken. Niet de eigen wil en regels voorop stellen, maar luisteren naar de echte vraag. Niet het korte termijn succes, maar een duurzame aanpak voor de leerling én de school.

Wilt u ook kennismaken met deze benadering van leidinggeven? Kom dan naar één van de .

Op beide dagen bent u vanaf 15:30 uur welkom. De presentatie start om 16:00 uur en duurt inclusief netwerkborrel tot 17:30 uur. Schoolleiders die al eerder met de benadering kennis maakten vertellen er over hun ervaringen en er is uitgebreid de tijd om met schrijver Theo van der Zee kennis te maken.

Meer informatie?
Voor meer informatie neemt u contact op met Bjorn Meulendijks, marketing manager bij Verus.

Leidinggeven aan wat komt beschrijft hoe een beschouwende houding, de oprechte verwondering over wat gebeurt, je als leidinggevende een kompas kan bieden bij het bepalen van je handelen in de praktijk van alledag. Zeker een aanrader voor iedere leidinggevende, niet alleen in het onderwijs.’
Corinne Sebregts, Rector Scholengroep Het Plein, Eindhoven


Leidinggeven aan wat komt. Een contemplatieve benadering van leidinggeven (214 p.) verschijnt in oktober bij Uitgeverij Boekencentrum & Boekscout. ISBN 978-94-638-9610-8. Het boek kost € 20,99 en is te reserveren via www.boekscout.nl.