Home » Mystieke Salon

Mystieke Salon

Titus Brandsma Instituut is in maart 2021 gestart met een unieke reeks online Mystieke Salons. Via Zoom presenteren we een aantal ‘salongesprekken’ met bekende en minder bekende auteurs die recentelijk over mystiek en spiritualiteit hebben geschreven. TBI-medewerkers Marc De Kesel en Herman Westerink nemen de rol van gastheer op zich.

De Mystieke Salon van 24 maart is door ruim 100 deelnemers ‘bezocht’ en het was een levendig gesprek tussen Marc De Kesel en Frits de Lange over de mystiek van Simone Weil.

De Mystieke Salons starten om 20.00 uur en duren ongeveer een uur.

We hebben de volgende gasten al bereid gevonden deel te nemen aan de Mystieke Salons:

Woensdag 24 maart Frits de Lange over de mystiek van Simone Weil – reeds geweest
Woensdag 21 april       François Manga over Léopold Sédar Senghor (mystiek-kenner, literair auteur én van 1960 tot 1980 president van Senegal)
Donderdag 27 mei Esther van de Vate over Maria Petyt
Woensdag 23 juni Marc De Kesel over zijn nieuwste boek Ik, God & mezelf. Mystiek als deconstructie
Léopold Sédar Senghor

De online Mystieke Salons duren een uur. Naast een tweegesprek tussen Marc of Herman en de gast zal er ruim de tijd worden genomen om vragen te beantwoorden en met deelnemers / toehoorders in gesprek te gaan.

Vanuit de organisatie is een moderator aanwezig, die eventuele vragen en opmerkingen die via de chat binnenkomen, terugkoppelt aan de sprekers. Ook is het dus mogelijk om persoonlijk een vraag te stellen na het tweegesprek.

U kunt zich nu aanmelden voor één, twee of alle Mystieke Salons. Van tevoren ontvangt u een zoom link die u toegang tot de Mystieke Salon geeft.

Deelname is gratis.

 

 

Aanmelden

  ManVrouwOverig

  Wilt u ook in de toekomst op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en activiteiten, geef dan toestemming door 'ja' aan te vinken. Bij 'nee' houden we u alleen over deze activiteit op de hoogte.

  janee (verplicht)

   

  Ik meld mij aan voor de volgende lezing(en):

  Woensdag 21 april 2021François Manga over Léopold Sédar Senghor (mystiek-kenner, literair auteur én van 1960 tot 1980 president van Senegal)

  Donderdag 27 mei 2021Esther van de Vate over Maria Petyt

  Woensdag 23 juni 2021Marc De Kesel over zijn nieuwste boek Ik, God & mezelf. Mystiek als deconstructie