Home » Onderwijs » Collegereeksen

Collegereeksen

In het studiejaar 2020-2021 biedt het Titus Brandsma Instituut verschillende cursussen aan die gaan over mystiek, spiritualiteit en geestelijke begeleiding.

Geestelijke begeleiding
Dit studiejaar worden weer collegereeksen verzorgd rond het thema geestelijke begeleiding. Naast het hoofdthema ‘geestelijke begeleiding’ zelf staan er drie collegereeksen op het programma rondom kernbegrippen ervan: ‘omvorming’, ‘onderscheiding’ en ‘de geestelijke weg‘. Met ‘Geestelijke begeleiding ‘ starten we in november.

Door deze colleges te volgen doet u kennis en inzicht op vanuit de spirituele traditie. In de colleges staat niet zozeer de historische kennis van de spiritualiteit voorop, als wel het vermogen om deze kennis in de huidige context op een hernieuwde manier te begrijpen en vrucht te laten dragen.

Blended onderwijs
Dit jaar organisereert het Titus Brandsma Instituut vanwege de coronamaatregelen activiteiten anders dan u van ons gewend bent. We verzorgen vanaf 1 september fysiek onderwijs en online onderwijs tegelijkertijd. Blended onderwijs heet dit.

Vanwege de coronamaatregelen geeft het Titus Bransma Instituut de collegereeksen zowel fysiek als online. Dit betekent dat een beperkt aantal cursisten fysiek in Nijmegen aanwezig kunnen zijn. De overige deelnemers doen online mee en krijgen toegang tot een virtual classroom. 

Op het aanmeldformulier kunt u aangeven of u fysiek aanwezig wilt zijn of helemaal online onderwijs wilt volgen. 

Voor het cursusjaar 2020 – 2021 staan deze collegereeksen op de agenda:
> De geestelijke weg
> Geestelijke begeleiding
> Omvorming
> Onderscheiding

Of bekijk de brochure met het cursusaanbod TBI 2020-2021

Accreditatie SKGV collegereeksen 2020 – 2021
De Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorger (SKGV) heeft de  collegereeksen 2020 – 2021 geaccrediteerd. De afzonderlijke collegereeksen leveren per collegereeks drie studiepunten op (zes inclusief werkstuk).

Voor het voorjaar 2020 stonden de volgende collegereeksen op de agenda:
> Geest & Kunst
> De spiritualiteit van Bachs Johannes-Passion (is niet doorgegaan)
> Wijzen van navolging (is niet doorgegaan)


> Cursusaanbod TBI 2020-2021
> Aanmeldingsformulier TBI collegereeksen 2020-2021
– Online invullen, printen, ondertekenen en opsturen
– Lukt online invullen niet, download dan eerst het formulier
> Algemene voorwaarden TBI collegereeksen
> Klachtenregeling Titus Brandsma Instituut