Home » Onderwijs » Collegereeksen

Collegereeksen

In het studiejaar 2020-2021 biedt het Titus Brandsma Instituut verschillende cursussen aan die gaan over mystiek, spiritualiteit en geestelijke begeleiding.

Geestelijke begeleiding
Dit studiejaar worden weer collegereeksen verzorgd rond het thema geestelijke begeleiding. Naast het hoofdthema ‘geestelijke begeleiding’ zelf staan er drie collegereeksen op het programma rondom kernbegrippen ervan: ‘omvorming’, ‘onderscheiding’ en ‘de geestelijke weg’. Met ‘de geestelijke weg’ starten we in september de reeks.

Door deze colleges te volgen doet u kennis en inzicht op vanuit de spirituele traditie. In de colleges staat niet zozeer de historische kennis van de spiritualiteit voorop, als wel het vermogen om deze kennis in de huidige context op een hernieuwde manier te begrijpen en vrucht te laten dragen.

We hopen deze colleges zoveel mogelijk op locatie aan te bieden in Nijmegen, maar rekening houdend met mogelijk noodzakelijke corona-maatregelen zal een deel online gebeuren. Hoe dit er precies uit komt te zien kunnen we op dit moment nog niet zeggen, maar op deze website houden we u voorafgaand aan de colleges op de hoogte.

Voor het cursusjaar 2020 – 2021 staan deze collegereeksen op de agenda:
> De geestelijke weg
> Geestelijke begeleiding
> Omvorming
> Onderscheiding

Of bekijk de brochure met het cursusaanbod TBI 2020-2021

Accreditatie SKGV collegereeksen 2020 – 2021
De Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorger (SKGV) heeft de  collegereeksen 2020 – 2021 geaccrediteerd. De afzonderlijke collegereeksen leveren per collegereeks drie studiepunten op (zes inclusief werkstuk).

Voor het voorjaar 2020 staan / stonden de volgende collegereeksen op de agenda:
> Geest & Kunst
> De spiritualiteit van Bachs Johannes-Passion (is niet doorgegaan)
> Wijzen van navolging (gaat niet door)


> Cursusaanbod TBI 2020-2021
> Aanmeldingsformulier TBI collegereeksen 2020-2021
– Online invullen, printen, ondertekenen en opsturen
– Lukt online invullen niet, download dan eerst het formulier
> Algemene voorwaarden TBI collegereeksen
> Klachtenregeling Titus Brandsma Instituut