Home » Onderwijs » Collegereeksen

Collegereeksen

Betrokken en bevlogen TBI-medewerkers verzorgen jaarlijks een aantal collegereeksen voor hen die zich willen bezinnen op hun eigen geestelijke weg. Onderwerpen als Onderscheiding, Geest & Kunst en Niet-weten als gids passeren de revue.

Er zijn collegereeksen die nadrukkelijk ingaan op de betekenis van mystiek voor de actuele maatschappelijke en culturele uitdagingen. Daarnaast is er ook een mooi aanbod op gebied van geestelijke begeleiding. Dit aanbod gaat meer over de betekenis van persoonlijke processen en de eigen levensweg, gedragen door inzichten eeuwenlang opgedaan door mensen die zelf gevoed werden door deze tradities.

Nieuwe werelden gaan open
In ons cursusprogramma wordt de mogelijkheid geboden om te delen in de rijke inzichten die het Titus Brandsma Instituut verworven heeft. ‘Nieuwe werelden gaan open’ is een vaak genoemde opmerking door cursisten uit vorige jaren.

Voor 2019-2020 staan de volgende collegereeksen op de agenda:

> Onderscheiding (geestelijke begeleiding)
> Niet-weten als gids (geestelijke begeleiding)
> Geest & Kunst
> De spiritualiteit van Bachs Johannes-Passion
> Wijzen van navolging

Accreditatie SKGV collegereeksen 2019 – 2020
De Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorger (SKGV) heeft de  collegereeksen 2019 – 2020 geaccrediteerd. De afzonderlijke collegereeksen, die vanaf 4 september 2019 van start gaan, leveren drie studiepunten op per collegereeks (zes inclusief werkstuk).

Aanmeldingsformulier Collegereeksen 2019-2020. S.v.p. eerst downloaden, dan digitaal invullen, afdrukken, ondertekenen en per post versturen.
Cursusfolder Collegereeksen 2019-2020

> Algemene voorwaarden TBI-collegereeksen
> Klachtenregeling Titus Brandsma Instituut