Home » Onderwijs » Collegereeksen » Geestelijke begeleiding

Geestelijke begeleiding

Deskundige geestelijk begeleiders zijn in staat om mensen te helpen op hun geestelijke weg. Zij kunnen mensen ondersteunen bij het bewust worden van het eigen diepste wezen en van Gods werking in het leven. Hoe doen zij dat?

Dit thema wordt in de colleges verkend en belicht vanuit twee invalshoeken: tekst-muziekcollege en thematiekcollege.

In het tekst-muziekcollege luistert u naar het Weihnachtsoratorium van Bach vanuit het oogpunt van geestelijke begeleiding. Bach componeerde het Weihnachtsoratorium niet alleen als een liturgische rite. Zijn compositie is ook gefundeerd in lectio divina, een manier van bijbellezen die erop gericht is wenken voor het geestelijk leven te bieden. U gaat in dit oratorium op zoek naar richtingwijzers op de geestelijke weg.

In het thematiekcollege verkent u mystagogie en scholen van geestelijke begeleiding aan de hand van wederkerigheid, wat een centraal begrip is voor geestelijke begeleiding.

 

Data/tijd: 4, 11, 18, 25 november, 2, 9 december (reserve 16 december) 2020
Woensdagochtend 10.00 – 11.00 uur en 11.15 – 12.30 uur
Plaats*: Titus Brandsma Memorial, Stijn Buijsstraat 11, 6512 CJ  Nijmegen
Prijs: € 355,-. U kunt deze collegereeks uitbreiden met twee werkstukken en een certificaat. De kosten bedragen dan € 455,-
Docenten: Ad de Keyzer en Inigo Bocken
Lesmateriaal: Het lesmateriaal wordt digitaal beschikbaar gesteld.
Inschrijving: Voor 21 oktober 2020 via aanmeldingsformulier downloaden, invullen, afdrukken en opsturen.

*

Eventuele wijzigingen en nadere instructies over eventuele online-deelname worden zo spoedig mogelijk via deze website bekend gemaakt.