Home » Onderwijs » Leeskringen

Leeskringen

Wie zich met spiritualiteit inlaat, komt vroeg of laat in contact met de grote teksten van de christelijke mystiek. Vaak plukken wij daarbij enkel uit die teksten wat ons lief is. Maar wie deze teksten echt ernstig neemt, merkt al snel dat die om een geduldiger en nauwgezetter lezing vragen. Als enkeling kan zoiets erg lastig blijken. Maar samen met anderen, en begeleid door een expert ter zake, is het lezen, bestuderen en duiden van deze teksten bijzonder verrijkend.
.

‘Een betere manier om onze interesse voor spiritualiteit
de diepgang te geven waarom die vraagt, is er niet.’

 

Expertise
Het Titus Brandsma Instituut zet zijn expertise graag in om aan die nood tegemoet te komen. Vanaf 2019 zullen wij op regelmatige basis Leeskringen Mystieke Teksten aanbieden. Onder begeleiding van één van onze deskundigen organiseren we cycli van zes sessies waarin we een basistekst van een belangrijke auteur uit de christelijke mystieke traditie lezen. Samen met anderen volgen we nauwgezet, pagina na pagina, een tekst die onze grote mystieke traditie mede heeft grootgemaakt.

Leeskringen
De meeste leeskringen vinden plaats op kantoor van het Titus Brandsma Instituut, op dinsdag- of woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Leeskring Simone Weil
De eerste Leeskring van het najaar 2019 gaat over het boek Wachten op God. De Leeskring start op woensdag 11 september 2019. Lees verder.

Leeskring Onderbreking
In de Leeskring Onderbreking lezen we onder begeleiding van Theo van der Zee een aantal pedagogische en theologische teksten rond dhet thema Onderbreking. Door ze geduldig te lezen, openen ze op een voor velen toegankelijke manier de mogelijkheid naar het Mysterie van het Leven. Lees verder.

Titus Brandsma Instituut
Erasmusplein 1
6525 HT Nijmegen
Kamer E12.06
Het instituut is maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 024 361 21 62.
Het e-mailadres is secretariaat@titusbrandsmainstituut.nl.