Home » Onderwijs » School voor Spiritualiteit » Diploma-uitreikingen » Diploma-uitreikingen 2008

Diploma-uitreikingen 2008

Dinsdag 6 mei 2008 werden vijf diploma’s uitgereikt aan studenten van de Protestantse opleiding Geestelijke Begeleiding en de opleiding Geestelijke Begeleiding vanuit het Titus Brandsma Instituut aan de Radboud Universiteit. Dit alles vond plaats in Hydepark in Doorn. Het Titus Brandsma Instituut verzorgt al langer een opleiding Geestelijke Begeleiding. De Opleiding Geestelijke Begeleiding vanuit Hydepark volgt een deel van de opleiding aan het Titus Brandsma Instituut.

Sanny Bruijns, Dirk Snackaert, Erik Noorman en Lilla Travaille kregen hun diploma van het Titus Brandsma Instituut. Marjolein Werkhoven kreeg haar diploma vanuit de Hydepark opleiding. Zij hielden allen een korte presentatie aan de hand van de volgende vragen. 1. Wat heb ik gedaan/onderzocht in mijn scriptie 2. Wat heb ik ervan geleerd 3. Wat betekent dat voor de praktijk van de GB. Hun presentaties zijn te lezen zijn door hun naam aan te klikken.

Sanny Bruijns: Weg van Jezus, weg van Maria: een karmelretraite als vorm van geestelijke begeleiding
De scriptie geeft weer hoe een oude karmelretraite een eigentijdse vorm krijgt, en hoe die k “Tijdens de begeleiding van de retraite is het me meerdere keren overkomen dat ik sprekend hoorde en dat ik al luisterend woorden in me voelde opkomen, waarvan ik niet wist dat ik ze in me had. Ik ervoer een grote wederkerigheid tijdens de retraite.”

Dirk Snackaert: From selfmade to soulmade
De scriptie komt voort uit een zoeken om een brug te leggen tussen hedendaagse mensen met hun levensaanvoelen enerzijds en de rijkdom van de christelijk spirituele traditie anderzijds. Vanuit acht levensdomeinen waarop de hedendaagse mens in voeling kan komen met zijn ziel of diepste goddelijke kern, werd de spirituele traditie beluisterd. Aan de hand van drie bijbelse beelden belichten we de rol van een geestelijk begeleider op die plaats: stroom, varkens en schapen.

Erik Noorman: Afdalen, verkenning van jouw tocht met mij
Een verslag van zijn weg met enkele mensen die hij begeleiding bood in een land van ongebaande wegen ” Die pelikaan ben ik in mijn leven vaker tegengekomen. Een geestelijk begeleider zou kunnen zijn als die vogel: geven van iets van zijn eigen levensstroom, zijn eigen hart, zich open stellen en zo nodig open maken.”

Lilla Travaille: God Lezen in het alledaagse leven
Een verslag van diverse begeleidingsactiviteiten, die leidt tot het ontdekken van een methodiek. “Ik ontdekte bij mijzelf, al schrijvende aan mijn scriptie, een steeds terugkerende grondstructuur in mijn wijze van begeleiden.”

De presentatie van Marjolein Werkhoven

 

Diploma-uitreiking 06-05-2008

Klik op afbeelding voor vergroting

Op vrijdag 24 oktober 2008 zijn er twaalf diploma’s uitgereikt aan studenten van de Protestantse opleiding Geestelijke Begeleiding en de opleiding Geestelijke Begeleiding vanuit het Titus Brandsma Instituut aan de Radboud Universiteit. Dit alles vond plaats in het Titus Brandsma Memorial in Nijmegen . Het Titus Brandsma Instituut verzorgt al langer een opleiding Geestelijke Begeleiding. De Opleiding Geestelijke Begeleiding vanuit Hydepark volgt een deel van de opleiding aan het Titus Brandsma Instituut.

 

Arie Molendijk, Henk de Graaff, Laura van Weijen, Wil Balder-Timmerman, Ton van Brussel, Tytsje Hibma, Doekle de Boer, Magda Visser en Marja Terlouw ontvingen hun diploma van de Hydepark opleiding (foto 1).

 

Kees van der Ham, Ria Bastiaensen en Inge Blom (†) ontvingen het diploma van het Titus Brandsma Instituut (foto 2).

 

Zij hielden allen een korte presentatie aan de hand van de volgende vragen.
1. Wat heb ik gedaan/onderzocht in mijn scriptie
2. Wat heb ik ervan geleerd
3. Wat betekent dat voor de praktijk van de GB

Hun presentaties zijn te lezen door hun naam aan te klikken.

Diploma-uitreiking 24-10-2008-1Foto 1 Klik op afbeelding voor vergrotingDiploma-uitreiking 24 10 2008-2Foto 2 Klik op afbeelding voor vergroting