Home » Onderwijs » School voor Spiritualiteit » Diploma-uitreikingen » Diploma-uitreikingen 2018

Diploma-uitreikingen 2018

Op woensdag 21 februari 2018 studeerden twee studenten van de opleiding Maatschappelijke Spiritualiteit af. Anne-Marie Bos schetste voor een select en zeer betrokken publiek het ontstaan en de opzet van de opleiding. Tineke in ’t Veld en Joke Voorhans vertelden, ieder in eigen woorden, wat de opleiding hen gebracht had. Na de lovende woorden van practicumbegeleider Marlies Huveneers mochten zij hun welverdiende diploma in ontvangst nemen.

Voor zover de presentaties beschikbaar gesteld zijn, vindt u ze door op de naam van de betreffende student te klikken.

 

 

Op woensdag 16 mei 2018 vond de diploma-uitreiking plaats van Marlies Huveneers.

 

Op dinsdag 22 mei 2018 was er op de PThU te Amsterdam een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het afstuderen van een aantal deelnemers van de opleiding Geestelijke Begeleiding. Vanuit het Titus Brandsma Instituut was dit Yt de Groot. Vanuit de PThU ontvingen negen studenten hun diploma: Hetty Boersma, Harry Gijsen, Wijke Greydanus, Olaf Haasnoot, Carla Melgers, Didi de Mildt, Josée van de Putte, Lucas Tiesinga en Sjaak Visser. De tiende PThU-kandidaat, Berdie Marsman, was op het laatste moment helaas verhinderd om haar diploma in ontvangst te nemen.

Het afsluiten van de drie-jarige opleiding tot geestelijk begeleider gebeurde helemaal in lijn van de opzet van de opleiding. De gediplomeerden vertelden in een korte presentatie wat ze tijdens de opleiding hadden geleerd; verschillende verhalen over persoonlijk geraakt worden, over het uitvinden van hun eigen diepste wezen, en over dit als instrument inzetten in hun werk. Na het tekenen van het diploma spraken de docenten hun oud-leerlingen toe. Daarmee gaven ze een inkijkje in de intimiteit van een jarenlange omgang met elkaar, van werkelijk gezien worden, van je ontwikkelen en je laten omvormen. Met een ritueel werd de plechtigheid afgesloten: de verse geestelijke begeleiders kregen een zegen mee, voor bij het aan de zijlijn mogen staan van de geestelijke weg die iemand gaat. Toen was het tijd voor felicitaties en napraten met een drankje.