Home » Onderwijs » School voor Spiritualiteit » Diploma-uitreikingen » Diploma-uitreikingen 2019

Diploma-uitreikingen 2019

Op vrijdag 15 maart ontvingen zes studenten in Amsterdam op de PThU te midden van familie, vrienden, medestudenten en docenten, hun diploma van de opleiding Geestelijke Begeleiding: Ellie Boot, Ella Kamper, Lieuwkje Cnossen, Arjen Hiemstra, Esther Pierik en Henk van Veldhuizen.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst gaven de studenten elk aan de hand van hun scriptie een korte presentatie over wat ze geleerd hadden in hun opleiding; de aanwezigen hoorden verschillende verhalen over omvormende processen, bepalende gesprekken en ontdekkingen. In de presentaties werden bijvoorbeeld citaten teruggehaald van docenten tijdens de colleges op het Titus Brandsma Instituut, opmerkingen uit gesprekken met hun begeleiders of medestudenten en feedback vanuit het eigen werkveld, die van grote invloed zijn geweest tijdens het leerproces.

Na deze presentaties ontvingen de studenten hun diploma en werden zij elk door een practicumdocent toegesproken, waarbij zij bevestigd werden in het afgelegde leerproces en waarbij groot vertrouwen werd uitgesproken in hun praktijk als – nu gediplomeerd – geestelijk begeleider. Ten slotte werd de zegen uitgesproken over deze nieuwe geestelijk begeleiders en was er gelegenheid voor de groepsfoto, de felicitaties en het napraten met een drankje in de ontmoetingsruimte van de PThU.

Woensdag 30 januari kregen maar liefst zes studenten van de opleiding geestelijke begeleiding hun diploma. Deze feestelijke bijeenkomst in het Titus Brandsma Memorial trok een volle zaal met familie en vrienden. Alle zes de studenten presenteerden op geheel eigen wijze wat zijn tijdens de opleiding hadden geleerd en waar hun stage en eindscriptie over ging.

 

Mieke Buuts (lichting 2015) beet het spits af met haar presentatie over de geestelijke begeleiding in het onderwijs. Specifieker geestelijke begeleiding als onderdeel van de leerlingbegeleiding. Mieke liet een paar Zelfies zien. Een soort kleine kunstwerkjes waarin ze weergaf wat ze op dat moment voelde. De scholieren waar zij mee werkt daagt ze ook uit dit soort Zelfies te maken, als moderne tegenhanger van de selfie.

 

 

 

Monique Derks (lichting 2015) deed haar stage binnen de ouderenzorg en vertelde heel gepassioneerd over haar eigen geestelijke weg, die ze tijdens de opleiding bewandelde.

 

 

 

 

Rob Kroes (lichting 2011) vertelde over zijn loopbaan als bankier in Amsterdam en zijn carriere-switch naar geestelijk verzorger.

 

 

 

Thomas Volman (lichting 2013) werkt al een hele tijd in het Stiltehuis in Nijmegen. Stilte was dan ook het onderwerp van zijn scriptie.

 

 

 

 

 

Henri Knol (lichting 2015) deed zijn scriptie over Certeau. Ondanks dat hij het best lastige materie vond wist hij dit duidelijk over te brengen.

 

 

 

 


Saakje Hoekstra had haar scriptie ook over stilte geschreven. Zij liet muziek horen, waarna een paar minuten stilte viel. Alle aanwezigen werden uitgenodigd deze stilte te delen en te ervaren wat dit met je kan doen.

 

 

 

Aan het eind van de plechtigheid ontvingen alle studenten de zegen van Anne-Marie Bos van het Titus Brandsma Instituut.

[/su_column] [/su_row]