Home » Scriptie over Aandacht van oud-studente Alisa Kasmir gepubliceerd

Scriptie over Aandacht van oud-studente Alisa Kasmir gepubliceerd

De scriptie van oud-studente Alisa Kasmir is door Liturgical Press (Minnesota, VS) gepubliceerd. De titel is Hineni: In Imitatie van Abraham.

Over haar boek: 

‘Hoe kom je in contact met het mysterie van de ander? Dit is de centrale vraag in het hart van de spiritualiteit en een centraal in de menselijke zoektocht. Hineni – aanwezigheid – is geen antwoord op het mysterie maar een antwoord op de uitdaging.

In een tijd waarin mensen op de grenzen van religie steeds meer spirituele richting zoeken als een manier om de onbeantwoorde vragen van het leven te beantwoorden, duidt Hineni op een fundamentele realiteit die verder gaat dan labels. En in een tijdperk dat lijkt te lijden onder het verliezen van contact, geeft Hineni een uitweg aan.

Hineni: In Imitatie van Abraham is een grondige verkenning van wat het echt betekent om aanwezig te zijn – voor jezelf, voor degene voor je, en voor degene die we God noemen.’

In haar boek verwijst ze naar de colleges die ze heeft bijgewoond aan het Titus Brandsma Instituut. Ook bedankt ze oud-student Peter Korver en Hein Blommestijn voor hun bijdrage aan de sectie Collected Wisdom from the Field.
> Meer over het boek / koop het boek