Home » Verslag studiedag over Titus Brandsma als journalist

Verslag studiedag over Titus Brandsma als journalist

‘Meer dan wij onszelf bewust zijn, worden wij beheerst door de publieke opinie om ons heen. Laten we ons afvragen of wij wel goed geïnformeerd zijn.’

Het zou een wijze uitspraak kunnen zijn voor nu, maar het citaat is al bijna negentig jaar oud. Het siert de eerste pagina van het programma van een studiedag (op de Titus Brandsma Vriendendag) over pater en journalist Titus Brandsma, die zaterdag 19 oktober werd gehouden in Nijmegen in het Titus Brandsma Momorial. Peter de Ruiter was erbij. Voor Villamedia doet hij verslag van de studiedag en duidt hij de betekenis van Brandsma voor de journalistiek van nu.

Onder de titel ‘Journalist in dienst van waarheid’ waren zo’n zeventig mensen bijeen om te luisteren naar de zoektocht die Titus Brandsma (Bolsward 1881- Dachau 1942) in zijn tijd maakte. Peter de Ruiter hield een inleiding over de betekenis van Brandsma voor het vrije woord, naar aanleiding van de podcast die hij over hem maakte in de serie Oranjehotel in verzet. In deze serie belicht hij drie verzetsmensen die ondanks hun gevangenneming blijven strijden tegen onrecht. Lees verder op de website van Villamedia.

Zeer de moeite van het luisteren waard.